Bir Pazar klasiği.. Lavaşşşş
Lavaşla yapılabileceklerin sınırı yok bana göre, sadece dürüm yapmak için kullanmıyorum lavaşı. İlk evlendiğimizde sevgilimin en sevdiği şeylerden biri pizzadır ve nasıl yaparım? hamur yapmayı bilmiyorum ki.. diye düşünürken lavaşa pizza yapmıştım. (Onu da bir sonra ki postta anlatırım, çok basit) sonrasında buna bayıldığı için sevgilim o lavaşı evirip çevirip neler yapmadım neler..
Bu yüzden ben bizim sevdiğimiz şekilde yaptığımı anlatıyorum..
Önce bir tencerede biraz zeytinyağı ile soğanı çevirin, ki bunu yaparken kısık ateşte ve tencerenin kapağını kapatın derim böylece soğanlar yanmıyor ve nemle bereber daha çok tadını bırakıyor yemeklere acısı çıkıp.. sonra da kıymayı ekleyin ve kıymalar tane tane tam pişinceye kadar biraz çevirin.. soğanlı kıyma yaptık ve soğuması için bi kenarda bıraktık.. Birim ana malzememiz bu çünkü..
1 ana malzeme belirlerseniz diğerleri ona yakıştırmak için aklınıza gelenler daha kolay olur...
1 lavaşı koydum üstüne tereyağını sürdüm ve 2 adet carper peynirini yerleştirdim
2. lavaşı koydum ve direk 1 yumurta kırdım her yerine dağıttım
3. lavaşı koydum ve bir kaşık dolusu domates salçasını her yerine sürdüm bir kaç ten cevizde eklemeyi unutmayın çok yakışır
4. lavaşı koydum ve hazırladığım soğanlı kıymayı bu kata yaydım.
5. ve son lavaşı da koydum ve üzerine kaşar rendeleyip fırına sürdüm..
Ben yanına serinlik versin diye 2 tane de sos hazırladım. Biri kekiki yoğurt sos, diğeri bildiğimiz guacomale sosu. (Onu da bi ara yazarım)
Kapıdan girdiğinde "sana pasta yaptım" dediğimde huysuz bay tatlı sevmezin suratını görmeliydiniz. Buruşturup "hmmm.. eeee.. aaa.. nerden çıktı..." derken "kıymalı salçalı merak etme" diyince tabi elini bile yıkamadan masaya oturuyodu..
Not: Merak edenler için.. hepsini o yedi, ben izledim. :))
Yorumlar
Yorum Gönder