Çilekli Rulo Pasta

Az önce yaptım, şuan soğumasını bekliyorum ve zaman akmıyor sanki.. Espressomu içmek için yanına daha güzel ve baharımsı bir bahane olamazdı. Bu tarif pek uyduruk değil aslında.. Kayınvalidemin bu sabah telefonda verdiği tarif üzerine geliştirildi. Krem şanti sevmeyenler için (benim gibi) muhallebili yaptım, muz yerine bahar kokusu olsun dedim çilekli yaptım. Tatlı sevmez bay etobur için içine biraz da ceviz kattım.

Rulo pasta tabanı için

2 yumurta ve 1 çay bardaği şekeri çırpın
3 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı su ekleyin.
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilin

İşte bu karışımı fırın tepsisine bir yağlı kağıt serip üzerine yayıyoruz. incecik..  200 derecelik fırında 4 dakika hızla pişiyor. (fırından fırına farkeder ya neyse)


Muhallebi için

1 kilo süt
2 kahve fincanı un
12 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin

Bu muhallebi çoğunuz tarafından yalancı kazandibi diye bilinir, yoğun ve koyu bir muhallebidir. Tadı muhteşemdir ve nişastaya gerek kalmadan yapılan tam ev tipi bir muhallebidir. Tavsiye şiddeti içerir :)


Fırından alıp soğumaya bıraktığınız kek ve ocakta hiç bırakmadan karıştırdığınız muhallebiniz pişince birleşiyor. Ben incecik bir tabaka sürdüm muhallebiden üzerine yarım kestiğim çilekleri ve yarım cevizleri yerleştirdim. sonra kıvırmaya başladım. tam bir rulo oldu ve sağdan soldan çıkan malzemelei içine geri teptim. Üstüne de kalan muhallebiyi boca edip 2-3 çilek ve cevizle süsledik mi tamamdır.
Gerçekten ne kadar hızlı yazmışım bunu sadece 10 dakka geçmiş.. Soğumuş mudur?



Yorumlar

Bi de şuna bakıyım