taze fasulyeyi garnitürleştirelim mi?

Tase fasulye yemeği yapmaktan sıkılınca.. Sade kepekli bir makarna yapıp yanına böyle bir garnitür uydurulabilindi :)

önce yarım kilo taze fasulyeyi ayıkladım ve yumuşayıncaya kadar haşladım.
bir tavaya mis gibi zeytinyağını koydum.
fasulyeler boyunda pastırmaları doğrayıp biraz çevirdikten sonra dereotu nane biraz karabiber ne isterseniz zevkinize kalmış ekledim.
fasulyeleri de ekledim.
çok kısık ateşte unuttum gelip gidip çevirdim.
en son kırık cevizleri ekledim. ve soya sosunu göz kararı 2-3 yemek kaşığı kadar üzerinde gezdirip altını kapattım.

bitti gitti.
akşam aldığım iltifatlar cabası.. tatlı sevmez bay etobura sebze yedirmenin kurnazca yolları :)



Tatlıyla çok arası olmasa da böyle atıştırmalıklara bayılır. Yine kurnazca bir hamleyle beze yapıldı.

2 adet yumurtanın beyazları
4 yemek kaşığı şeker
çok hızlı bir şekilde mixerde karışırken yavaş yavaş katı bir hal almaya başlıyor.

kabı ters çevirince dökülmicek kıvama geldiğinde olmuştur. Mixer hızına bağlı olarak 5-6 dakika da oluyor.

hemen bir sıkma kabına (bir buzdolabı poşetine koyup ucunu da kesebilirsiniz) koyup istediğiniz büyüklükte tepsiye sıkıyoruz. Ben yumurta kokusu gelmesin diye içine fındık ekledim kırık kırık. Tadı acıbademe benzedi. Tavsiye ederim.
150 derece fırında yarım saate pişiyorlar. Ama yine de arada kontrol etmekte fayda var fırından fırına farkedebilir.

Yorumlar

Bi de şuna bakıyım