Kısır kısır

Bir gün evde ocağımız bozuldu ve yardımcımızla beraber öğlen yemeği için dominostan pizza söyledik. Aslında çok pizza insanı diilimdir, sevgilimle maç günlerinde yiye yiye alıştım diyebiliriz. Herneyse.. o gün henüz hamile olduğumu bilmiyorum ve 30 yıllık hayatımda ağzıma acı sürebilmiş diilim. Azıcık bir pul biber bile olsa yemeğin içinde yiyemem. Ama o gün yardımcımın kendi için çıkarttığı ve nerdeyse her yemekle yediği süs biberlerini gördüm ve onun önünden o kadar hızlı çekip yutmuşum ki yazık şaşırmış ve acaba hamile mi diye de içinden geçirmiş :) her bir pizza dilimine 2şer süs biberi koyup çıtır çıtır yedim. çekirdek çitler gibi.. Ne bir acı hissettim ne de bir yanma! tam tersine tatlı delisi ben sanki bu acı tadı bekliyormuşum yıllardır da aradığımı bulmuşum gibi.
Bunu takiben canımın sürekli ekşi ve acı istemesi, tatlı yediğim anda da midemin bulanması, yediklerimin ağzıma gelmesi hali başladı. Sanki içime küçük bir tatlı sevmez bay etobur kaçmıştı :) işte böyle olunca durum bende kendi kendime uydurmasyonlarımdan ekşili acılı tatlar yaratmaya başladım. Kısır...!! Hiç yapmamamıştım ama denedim güzel oldu. Benim uydurmasyon kısırım :)

1 bardak ince bulgur
1.5 bardak sıcak su
(önce bir kabın içine bulguru koyup üzerine suyu döktüm ve ağzını kapattım.10 dakikada bulgur tüm suyu çekip şişiyo)
1 kaşık salça
biraz tuz, pul biber, kimyon
Yarım fincan nar ekşisi
1 limon
(istenilen malzemeler)
1 kırmızı soğan
1 demet roka
2 salatalık ince ince kesilmiş
biraz taze nane 


Ben domates koymadım yeşil kırmızı bir kısır oldu. Hem sulanmasın diye hemde tatlı sevmez bay etobur pek domates sevmez. İsterseniz siz onu da ekleyin. Bir tabağa marulları koyup kısırı da üstüne koyduğunuzda dürüm yapıp yapıp yiyebilirsiniz bol ekşili mmmmm.

Yorumlar

Bi de şuna bakıyım