3 kabakla spagetti
Çok canım istiyor şöyle bol izmir tulum peynirli bir makarna yemek ama her gün her saat. Mümkün mü? hayır tabi ki! izmir tulum peyniri kendinden tuzlu yapısıyla benim en sevdiğim peynir olduğundan, neye koysam yakışır deyip kolları sıvadım.
Önce kabakları soyma aletiyle uzun uzun soydum
Biraz suyunu sıkıp elimle üzerine un serptim (bir nevi kuruttum)
Kaynayan suya attım
5 dakika sonra da süzdüm aynı makarna süzer gibi...
Tereyağında çevirmedim direk tabağıma koydum süzülünce, ama siz tereyağı isterseniz aynı makarna muamelesi yapın kabağa.
Tabakta üzerine peynir rendeleyince biraz da pul biber ekleyince inanılmaz lezzetli oldu bizim kabak :)
Önce kabakları soyma aletiyle uzun uzun soydum
Kaynayan suya attım
5 dakika sonra da süzdüm aynı makarna süzer gibi...
Tereyağında çevirmedim direk tabağıma koydum süzülünce, ama siz tereyağı isterseniz aynı makarna muamelesi yapın kabağa.
Tabakta üzerine peynir rendeleyince biraz da pul biber ekleyince inanılmaz lezzetli oldu bizim kabak :)
Yorumlar
Yorum Gönder