Bir karnıbahar ile...
Sebze yemek gerek ve evde bir tek karnıbahar varsa... Haşlayıp limonlu zeytinyağlı yemek istenmiyorsa.. Kızartma hiç sevilmiyorsa.. Çok pratik ve lezzetli bir tarif geliyor. Bir orta boy karnıbaharı yıkayıp bıçakla yassı yasıı kestim. Hepsini tepsiye dizeceğim için değişik boylarda olmasın istedim, yoksa gerek yok aslında :)
Sonra bir kapta 2 yumurta, bir fincan un, biraz pul biber ve bir şişe maden suyunu çırptım. Her bir karnıbaharı tek tek bu sosa batırıp bi fırın kabına dizdim. Fırın kabının dibine resimde ki kadar zeytinyağı koydum. Tamam kızartma yapmıyorum ama biraz yağ koymak zorundayım yapışmaması için :) Sosa batırıp dizdiğim her bir karnıbahar yumurtanın yapıştırıcı özelliği ile ununda bir ağırlık oluşturması ile zaten olduğundan tombik olucak.. Daha yoğun bir tat isterseniz unu fazla koyabilirsiniz, bu kesinlikle karnıbaharların üstünde ekstradan bir parmaklık bir tabaka oluşturur.
Ve işte hazır.. 180 derecede 30-35 dakika sonra çıkarabilirim. (fırından fırına farkediyor aslında o yüzden çok zaman vermeyi sevmiyorum) Üzeri kızarınca bi çatal batırıp karnıbaharların yumuşadığını görünce de çıkartabilirsiniz. Çıkınca üzerine bol sarımsaklı yoğurtla yemeye hazırdır..
Tabi bunun yanına illa bi yemek daha gerekiyor. O da mantarlı beşamel soslu fırın makarna :) Benim mantar seven sevgilim için karnıbaharı beğenmezse diye yapılmış bir back up plan bu tabi.. :)
Çok basit ve uydurma bir yemek daha.. Afiyet olsun... Yanına beyaz şarap tavsiye edilir :)
p
Yorumlar
Yorum Gönder