Bugun ne yapsak?

Dedim ya hic bi fikrim yok genel olarak ama mutfaga girip biseyleri elime alinca bi fikirler bi seyler olusuyo..

Bugun sanki bahar gelmis gibi bi hava var Izmir'de ve ben dün kü maratondan sonra (babam gelmişti yemeğe hani) kofte pilav yapmaktan baska bisey düşünemiyorum. Pilavi biraz eğlenceli hale getirebilirim ama.. Adi da Bahar Pilavi olsun!


Taze soganli dereotlu basmati pilavi!
a.k.a BAHAR PİLAVI
1 bardak basmati pirinci bize yettigi icin 3 tane taze sogani kucuk kucuk doğruyorum ve bir avuc dereotunu tereyaginda  döndürüyorum. Sonra pirinçleri (ben pirincleri suda bekletenlerden diilim kavurarak yapmak daha hosuma gidiyo) ekleyip onlari da döndürdükten sonra -cok diil- 1 bardak pirince 1.5 bardak su ekliyorum ve kapağını kapatiyorum! Ciktiginda hem mis gibi kokuyor hemde tipi cok guzel koftenin yada etin yanina yapilabilir... Bir de kofte pilav tabaktayken yine yanina kirmizi lahana tursusu yada salatasi feci yakisir haberiniz ola :) 

Not: Merak edenler için babam yemeğe gelmişti ve tahmin edileceği üzere kimsenin aklına gelmicek yorumlarıyla üstün beğeneilerini her zaman sunar asla esirgemez.. Öncelikle bütün yeşilliklere bayıldı, bol bol peynir zeytin yedi ve bomba! "Mantar kültür mantarı bu iyi değil ağızda sakız gibi oluyo" dedi.. "Asıl Çam mantarı almalıydın" diye patlattı masayı! Bravooo.. Ben ona "bi mantar keşfettim bize yemeğe gel sana da tattırıyım" diyorum o bana kültür mantarı bilmem ne..
Puff..
Seni seviyorum baba..

Yorumlar

Bi de şuna bakıyım