Patatesi nasil bilirdiniz?
Hal boyle olunca bana da her turlusu denemek ve yedirmek kaliyor.. Aslinda Amerika gormuslerimizin cogunun bildigi biseydir "hush brown" bizde ordayken kahvaltida yemistik bayilmistik ama ben kizartma cok sevmedigimden o yag tadi ve kokusu buram buram migdemi yakar hep.. Acaba biz yapsak onu nasil yapariz dedik ve denedik..
Once çiğ patatesi bildigimiz rende ile kasar havuc rendeler gibi rendeliyoruz, biraz tuz karabiber dokup tabakta bekletiyoruz ki ocaga bir tava koyalim icine bir kac damla yag damlatalim... Patatesleri bildigimiz tavaya basiyoruz evet evet basmak.. Bir omlet goruntusu olusturcak sekilde elimizle yaya yaya tavaya bastirdik ve cok kalin olmadi. Yaklasik 10 dakika sonra omleti cevirdigimiz gibi onu da cevirip bi on dakka da diger tarafini yakalim. Disi kizarmis citir citir icide hamur gibi yumusacik patatesimiz sabah kahvaltisinda nefisss.. istediğiniz baharatı da ekleyebilirsiniz tabi..
Yorumlar
Yorum Gönder